Sunday, April 11, 2010

baik jadi cikgu je. silap2 boleh untung jual kain tudung mawi kat bilik guru kalau mentaliti masih ditaraf selfish dan prejudis

now its all clear.
done and dusted.
lecturer2 jangan risau.
your golden student are off the hook.
keep her and push her far.
please.



dan untuk para pensyarah...
jangan cuba nak pertikaikan
kenapa adleena pernah satu masa dulu menyanjungi aku.
jangan cuba nak pertikaikan
kenapa pemikiran aku tak sama seperti kalian.


jangan
cuba ludah solidariti puki kalian pada aku hanya hanya kerana aku berambut pacak ke kelas.

jangan
hanya menilik aku dengan status anak-senang hanya kerana aku ada kereta.


jangan benci bila ucap2 aku kadangkala membiarkan kalian mengangguk didalam hati.

its for the reason that,
kalian tak pernah makan rumput berulam nasik .

kalian,
tak pernah mengutip syiling dibaling bapak saudara sendiri.

kalian,
tak pernah masuk pamplet teledera.

kalian,
tak pernah disebat dengan pedati hanha kerana mandi lombong.

kalian,
tak pernah jadi the only guy in the family sejak berumur 11tahun.

kalian,
tak pernah makan bijik cempedak dalam bentuk gulai lemak.

kalian,
tak pernah berhari raya dalam tangisan mengharapkan bapak pulang.

kalian,
tak pernah jatuh basikal kerana mahu mengirim surat pada mak di jeddah.


oiii
i lost my childhood la pukimak .

so stop judging me.

just mark my works.
you're paid for it.


1 comment:

Melayu Republik said...

emotional makes man strong enough to live. so, who care kan?