Thursday, May 14, 2009

fasa fasa kedewasaan yang babi

tadi mak mengadu sakit.
jantung dia rasa macam pedih pedih kena hiris.
muka dia cuak.
dia bagitau no pin account dia if anything worst happen.
aku buat buat tak dengar.
tak nak pun dengar.
aku tak sedia lagi nak menghadapi fasa hidup mak sakit ape ape lancau suma ni.
dia muda lagi.
baru je pun pencen.
jangan mengada ngada nak tinggal aku sorang sorang.

pegi hospital.
doctor kata itu 1st heart attack.
aku risau.
pegi toilet nangis nangis buang takut sepam dua.
keluar, tengok dia lembik atas wheelchair.
sebak lagi.

esok mak cuti.
mak tak boleh bagi bagi kad kawen kat orang dah.
dia kena rehat.
aku yang kena sambung keja tu.
bagi bagi kad kat orang sambil salam buat muka manis manis mesra.
aku tak suka benda tu.
tak biasa.
aku bukan socialit kejiranan.
tapi aku lagi tak suka tengok mak sakit.

dan
aku tak akan suka kenduri kawen dah lepas ni kalau mak terpaksa bayar harga kesihatan dia just untuk pastikan orang datang makan makan tengok kakak aku kahwin.

sebab aku tak sedia lagi.
sebab mak muda lagi.



7 comments:

blitzizni said...

be strong ya.

coin-operated daj said...

trying.
thx!

Pencungkil GiGi said...

kuat daj..

kuat lagi!

SaraHSan said...

everthing gonna be okay. lepas abes majlis mesti ok punya. biasa la nak sambut menantu baru :)

coin-operated daj said...

ouh thxie.
aku cuba.

yanty said...

tabah beb...aku pun mcm nk nagis baca..tp bile igt muka ko..tak jadi..

coin-operated daj said...

aku bukan takat xingat muka kao yanti. nama ko pun aku tak familiar. sape aa?